Behandeling tegen haarverlies

Haartransplantatie

Haarverlies en kaalheid verschillen per persoon. Jong of oud, beetje kaal of behoorlijk kaal, man of vrouw - alle combinaties komen voor. Om optimale en natuurlijke resultaten te behalen is er daarom voor elke persoon een op maat gemaakte behandeling nodig.

Onze haarspecialisten hebben ruim 16 jaar ervaring met de behandeling van dun haar en kaalheid door middel van haartransplantaties. Hierbij worden de haartjes individueel getransplanteerd (FUE methode). Wij zijn trots om te kunnen zeggen dat onder andere John Heitinga en Ronald & Frank de Boer met succes bij ons een haartransplantatie hebben gehad.


"Als ik had geweten hoe makkelijk het zou zijn, had ik het veel eerder gedaan."
- Ronald de Boer
Slider

Haaruitval & Kaalheid

Haaruitval komt in een aantal varianten voor en kan verschillende oorzaken hebben. De meest voorkomende vorm bij zowel mannen als vrouwen is alopecia androgenetica, oftewel genetische haaruitval.

Deze vorm van haaruitval wordt bij mannen bepaald door de genen. De hoofdharen zijn dan zo geprogrammeerd dat ze zwak zijn voor het mannelijke hormoon dihydrotestosteron. Dit hormoon zorgt ervoor dat de haarzakjes verschrompelen, waardoor de haren niet meer groeien. De achterkant van het hoofd, van oor tot oor, bevat echter haren die ongevoelig zijn voor dit hormoon.

De haren achter op het hoofd blijven in principe levenslang behouden. Dit zijn de haren die we stuk voor stuk gebruiken bij een haartransplantatie.

We zien daarom bij genetische haaruitval bij mannen in het begin een terugtrekkende haarlijn aan de voorkant van het hoofd – de zogenaamde inhammen. Vervolgens kan de kaalheid zich uitbreiden vanuit de kruin. Als de kaalheid verder doorzet blijft uiteindelijk alleen het haar over op het achterhoofd – de haren die dus niet gevoelig zijn voor dihydrotestosteron. Voor een haartransplantatie is dit dan ook het donorgebied waarvandaan we de haartjes nemen, omdat deze haren levenslang behouden blijven. Niet elke man wordt echter even kaal - bij sommigen blijft het bij terugtrekkende inhammen of een uitgedunde kruin.

Bij alopecia androgenetica bij vrouwen zien we over het algemeen een verdunning van de haren over het hele hoofd. De oorzaak is bij vrouwen vooralsnog onbekend.

Kaalheid kan ook optreden bij bepaalde medicatie, chemotherapie, stress of verlittekening van de huid. In alle gevallen moet altijd eerst de oorzaak worden vastgesteld en moet er gekeken worden naar mogelijk toekomstig haarverlies voordat er een haartransplantatie wordt ingezet.

Ons antwoord

Haaruitval kan worden geremd met een aantal geneesmiddelen. Hierdoor komen de uitgevallen haren in principe niet terug, maar kunnen we wel de bestaande haren versterken en verdikken waardoor deze minder snel uitvallen en het kapsel weer wat voller lijkt.

In de meeste gevallen van kaalheid en dun haar boeken uitsluitend geneesmiddelen echter niet genoeg resultaat, omdat er vrijwel geen nieuwe haren terugkomen. In deze gevallen biedt een haartransplantatie de beste resultaten. Hierbij verplaatsen we genetisch sterke haren stuk voor stuk naar het dunnende gebied, waar ze gewoon weer gaan groeien en levenslang blijven zitten.

Haartransplantaties boeken op dit moment de beste en meest natuurlijke resultaten tegen kaalheid.

Consult

Er vindt altijd eerst een consult met onze haarspecialist plaats. In dit consult leggen we onze techniek in detail uit, kijken we naar de oorzaak van uw haaruitval en bespreken we uw wensen. Het consult geeft uiteindelijk een eerlijk advies over de te behalen resultaten.

Unieke gezichten, unieke behandelingen

Voor elke haartransplantatie is het belangrijk om zaken zoals gezichtsstructuur, de kleur van het haar, de genetische afkomst, de leeftijd en het geslacht in acht te nemen. Al deze factoren bepalen namelijk hoe we de behandeling moeten inzetten om de meest natuurlijke resultaten te verkrijgen. Omdat elk hoofd en elk kapsel anders is moeten we het behandelplan per persoon opstellen.

Oog op de toekomst

Voor ons is een natuurlijk en goed resultaat dat zo lang mogelijk meegaat het allerbelangrijkst. De één wil het liefst de inhammen gevuld zien, terwijl de ander de voorkeur geeft aan een gevulde kruin. In beide gevallen zullen we hoe dan ook goed moeten kijken naar de mogelijkheden van het donorgebied (de achterkant van het hoofd) en moeten we, met name bij jongere personen, rekening houden met eventueel toekomstig haarverlies. We willen natuurlijke resultaten behalen voor de lange termijn.

Elke behandeling wordt samengesteld aan de hand van uw wensen en de mogelijkheden van het donorgebied.

Beter kwaliteit dan kwantiteit

Het liefst transplanteren we niet te veel haren in één sessie. Vergelijk dit met het planten van bloemen in een bloembak: als je te veel plant, overleeft slechts de helft. Wij doen daarom ook geen beloftes over enorme hoeveelheden haar als de mogelijkheid daar niet toe is – dit leidt alleen maar tot teleurstellingen.

Onze ervaring leert dat 3000 tot 4000 haren voor de meeste personen een optimaal maximum is. Er is dan een goed resultaat zichtbaar, maar we houden ook nog haren over om te transplanteren bij eventueel toekomstig haarverlies. In sommige gevallen kan ook gekozen worden voor meer of minder haren - dit is wederom afhankelijk van de mogelijkheden die het donorgebied verschaft.

Door te kiezen voor kwaliteit in plaats van kwantiteit houden we zowel het donorgebied als de getransplanteerde haren gezond. Dit is dan ook de reden dat wij kunnen garanderen dat 90% van de getransplanteerde haren de ingreep overleeft.

De beste en meest natuurlijke resultaten voor de lange termijn. Dat is ons motto.

Voor een consult met onze haarspecialist rekenen wij € 100,-. Tijdens dit consult wordt er een persoonlijk behandelplan opgesteld.

Voorzorg

Indien u besluit tot een haartransplantatie is het belangrijk dat u 10 tot 14 dagen vóór de behandeling het donorgebied (de achterkant van het hoofd) kort laat scheren. Dit betekent dat het gebied van oor tot oor achter het hoofd langs kort moet. In de meeste gevallen mag de rest van het kapsel lang blijven, maar mag het ook net zo kort geschoren worden – de keuze is aan u. Vervolgens dient u bij ons in de kliniek ter controle van de hoofdhuid langs te komen.

U mag niet zelf autorijden of fietsen na de ingreep.

Behandeling

De behandeling van dun haar en kaalheid heeft over de jaren heen grote vooruitgangen geboekt. Waar vroeger de strip-methode werd toegepast worden nu individuele haarzakjes getransplanteerd. Tegenwoordig verlopen zowel de behandeling als het herstel vrijwel pijnloos en boeken we de meest natuurlijke resultaten ooit.

Haartje voor haartje

Met onze methode verplaatsen we individuele haartjes, of beter gezegd haarwortels (follikels), van het sterke donorgebied naar de kalende gebieden boven op het hoofd. Onze techniek wordt daarom ook wel de “direct implant” of Follicle Unit Extraction (FUE) methode genoemd. Nadat de individuele haartjes zijn getransplanteerd naar het kalende gebied gaan ze daar gewoon weer groeien en blijven ze levenslang behouden.


Image is not available
VOOR
Image is not available
NA
Slider

3000 haren in 5 uur

Onderdeel van de laatste technologie is het automatisch extraheren (uithalen) van de donorharen. Hierdoor zijn de donorharen slechts korte tijd buiten het lichaam en worden ze nauwelijks beschadigd. Dit bevordert het teruggroeien van de haren sterk. Onze haarspecialisten kunnen daarom ook garanderen dat minimaal 90% van de getransplanteerde haren overleeft.

Onze garantie: 90% van de getransplanteerde haren groeit weer als normaal na de behandeling.

De automatische extractie verkort de behandeling overigens ook met uren. Gemiddeld transplanteren onze experts 3000 haren in 5 uur. Dit betekent een ontspannen behandeling en daardoor een kortere herstelperiode.

Ontspannen behandeling

Het behandelde gebied wordt allereerst plaatselijk verdoofd, waardoor de behandeling nagenoeg pijnloos verloopt. Zo kunt u tijdens de haartransplantatie bijvoorbeeld een film kijken, uw telefoon of tablet gebruiken, of gewoon slapen.


Ook John is zeer tevreden met het resultaat.
- John Heitinga
Slider

Meer dan 16 jaar ervaring

Het is belangrijk dat elke haartransplantatie goed wordt uitgevoerd om op een veilige manier de meest optimale resultaten te behalen. Onze haarspecialisten hebben ruim 16 jaar ervaring met haartransplantaties en hebben wereldwijd meer dan 20.000 behandelingen uitgevoerd. Ze hebben hierdoor veel verschillende soorten haarverlies en kaalheid behandeld.

Nazorg

Na een haartransplantatie mag u direct naar huis. U mag alleen niet zelf fietsen of autorijden. De getransplanteerde haren dient u de eerste paar dagen vochtig te houden met een speciale spray. Naast de spray dient u de eerste dagen ook medicatie in te nemen. Wij verzorgen alle materialen die u nodig heeft. Na de eerste 5 dagen is de meeste nazorg voorbij.

Resultaat

Met onze techniek verplaatsen we individuele haartjes naar de dunner wordende of kale gebieden, waar ze levenslang blijven zitten en gewoon weer gaan groeien.

Natuurlijk resultaat

Aangezien de haren individueel worden verplaatst is er uiteindelijk vrijwel niets te zien van de behandeling zelf – behalve een vollere haardos. De expertise van onze haarspecialisten speelt hierbij een cruciale rol. Zo is het bijvoorbeeld van groot belang dat de haren met de juiste, natuurlijke hoek in de huid geplaatst worden – zo krijgen de nieuwe haren dezelfde groeirichting als de haren die er vroeger zaten. We willen ook nooit tegen moeder natuur ingaan – de lage haarlijn van de een is voor de ander bijvoorbeeld niet per se geschikt.

De behandeling zelf is, buitenom een voller kapsel, vrijwel onzichtbaar.

Het groeit weer

De getransplanteerde haren groeien gewoon verder op hun nieuwe plek. Dit betekent dat het haar ook weer geknipt moet worden tot de gewenste lengte.

Nooit meer littekens

Bij ouderwetse methodes zoals de zogenaamde STRIP-methode, ontstaan er grote ontsierende en meestal pijnlijke littekens op het achterhoofd, waardoor men gedwongen wordt om het haar altijd wat langer te dragen om dit te camoufleren.

Omdat met onze methode elk haartje afzonderlijk wordt verplaatst hoeven er nooit mesjes of hechtingen gebruikt te worden. Hierdoor zullen er dus ook geen littekens ontstaan.

Levenslang resultaat

De getransplanteerde haren blijven levenslang behouden. Binnen de eerste 3 maanden zullen de getransplanteerde haartjes beginnen met groeien. Het duurt meestal 10 tot 12 maanden voordat het uiteindelijke resultaat volledig zichtbaar is.

Wij zijn pas te tevreden als iemand u vraagt: “Is er iets anders aan je? Je ziet er goed uit.” Het uiteindelijke effect van onze haartransplantatie moet een verbetering aan het gelaat geven zonder dat de behandeling op zichzelf zichtbaar is.

Prijs

Aantal getransplanteerde haren Prijs
2000 € 3500,-
2500 € 4000,-
3000 € 4500,-
3500 € 5000,-
4000 € 5400,-
4500 € 5800,-

Tijdens een consult met onze haarspecialist krijgt u een eerlijk en uitgebreid advies over de mogelijkheden en kosten van een haartransplantatie op maat. Voor een consult rekenen wij € 100,-. Indien de behandeling binnen 12 maanden plaatsvindt wordt er € 50,- van de consultkosten verrekend met de behandeling.


Nieuwsgierig geworden?

Maak een afspraak

Stel een vraag


Gerelateerde informatie