Liplift

De lippen zijn een van van de eerste gebieden van het gezicht waar volumeverlies duidelijk zichtbaar is. De afstand tussen neus en bovenlip wordt, naarmate we ouder worden, groter. Als dit het geval is, is een chirurgisch liplift de mooiste oplossing.

Bij een liplift wordt de afstand tussen de bovenlip en de neus verkleind. Een liplift wordt ook wel vlinderlift of butterfly lift genoemd. De liplift is een mogelijkheid als er geen fillers gebruikt kunnen worden of indien u dat niet wenst. Een chirurgische liplift is echter alleen mogelijk indien er voldoende ruimte tussen de bovenlip en de neus zit.

De behandeling

De ingreep geschiedt onder plaatselijke verdoving. Hiervoor wordt de bovenlip onder de neus verdoofd en de ingreep is verder volkomen pijnloos. De arts maakt een sneetje aan

de onderkant van de neus en snijdt een reepje huid (vlindervormig) weg. Hierdoor zie je meer lippenrood en soms een groter gedeelte van de boventanden, bij bijvoorbeeld praten en lachen. De ingreep wordt niet als pijnlijk ervaren en geeft over het algemeen geen napijn.

Na de behandeling

U dient er rekening mee te houden dat u gedurende 1 - 2 weken na de ingreep een wondje (wat hechtingen onder de neus) zal hebben. Na de ingreep worden hier smalle huidkleurige pleisters overheen geplakt, waarmee u gewoon kunt douchen.

Na ongeveer een week worden hechtingen verwijderd. U mag de dag na de operatie alles weer doen, echter geen contactsporten of zwembad/sauna gedurende de eerste twee weken. Het litteken kan tot 3 maanden na de ingreep wat rood en/of gezwollen zijn. Deze roodheid en zwelling verdwijnen geleidelijk.

Zodra de hechtingen zijn verwijderd smeert u een aantal keren per dag het littekentje in met de vaseline die u van ons heeft meegekregen om het littekentje mooi soepel te houden.

Prijs

Liplift € 2100,-

Het behandelplan wordt opgesteld tijdens het consult met de chirurg. Voor een consult bij de chirurg wordt € 75,- gerekend.

Voor het maken van een afspraak kunt u bellen met 020 67 11 379


Nieuwsgierig geworden?

Maak een afspraak

Stel een vraag