Fillers

Fillers worden gebruikt om rimpels op te vullen en volume te geven aan bijvoorbeeld de lippen, wangen of slapen. Onze artsen werken met verscheidene soorten fillers, elk met unieke eigenschappen om het gelaat te verjongen.

Behandeling op maat

Na het 30e levensjaar maakt de huid zelf geen collageen meer aan waardoor het gelaat volume verliest en er rimpels ontstaan. Er is keuze uit twee soorten fillers om deze verschijnselen tegen gaan: hyaluronzuur en dynamische fillers. De arts zal samen met u bepalen welke filler het best geschikt is voor uw wensen.

De filler wordt via een kleine injectienaald onder de huid gebracht, op de plek waar meer volume gewenst is. Zo kan er extra volume gegeven worden aan de lippen, maar ook aan bijvoorbeeld ingevallen wangen of slapen. Diepe rimpels, zoals bij de neus naar de lippen of de mondhoeken (marionetlijnen) kunnen ook sterk worden verbeterd.

Geen naalden

Fillers kunnen ook zonder naald worden toegepast. Met een zogenaamde canule is de kans op blauwe plekken miniem en is de behandeling vrijwel pijnloos.

Jarenlange ervaring

Bij dynamische fillers kan het enkele maanden duren voor het uiteindelijke resultaat zichtbaar is, terwijl bij hyaluronzuur fillers het resultaat binnen twee weken optimaal is.

Het Medisch Laser Centrum heeft ruim 15 jaar ervaring met beide soorten fillers. Hierdoor zijn onze artsen uitermate geschikt om een persoonlijk behandelplan voor u samen te stellen. 


Hyaluronzuur

Hyaluronzuur is een biologisch afbreekbaar product dat van nature in ons lichaam voorkomt. Er zijn verscheidene merken op de markt, waaronder Restylane® en Juvederm®. Wanneer hyaluronzuur in of onder de huid wordt gebracht, met of zonder naald, is er een onmiddellijke toename van volume zichtbaar. Dit resultaat versterkt gedurende de eerste 2 weken na de behandeling aangezien hyaluronzuur extra vocht aantrekt. Na 3 tot 6 maanden is de filler door het eigen lichaam afgebroken en is er mogelijk een vervolgbehandeling nodig.


Dynamische fillers

Sculptra®, Radiesse® en Ellansee® zijn voorbeelden van dynamische fillers. Zodra deze fillers onder de huid zijn gebracht, met naald of canule, stimuleren ze daar de aanmaak van collageen. Hierdoor verstevigt en verjongt de huid. Na verloop van tijd (enkele weken) is de filler voor een groot deel opgelost, waardoor het volume lijkt te zijn teruggenomen. In de opvolgende maanden wordt de aanmaak van collageen echter nog steeds gestimuleerd. Hierdoor kan het enkele maanden duren voor het uiteindelijke resultaat goed zichtbaar wordt. Ook kan het zijn dat er vervolgbehandelingen nodig zijn om het gewenste resultaat te behalen. 

Een behandeling met fillers begint bij € 150,-

Tijdens het eerste consult met één van de cosmetisch artsen kunt u een goede indicatie krijgen van de mogelijkheden en kosten van een behandeling met fillers. De kosten voor een consult bedragen € 30,- welke in mindering gebracht worden op de behandeling.

Voor het maken van een afspraak kunt u bellen naar 020 671 13 79


Nieuwsgierig geworden?

Maak een afspraak

Stel een vraag


Gerelateerde informatie

Leo van Rozelaar

Injectables

Tom decates

Injectables