Huidverjonging

Veroudering veroorzaakt een aantal zichtbare veranderingen van de huid. Vaak vertoont de huid fijne lijntjes, verminderde elasticiteit en een grovere textuur. Er kunnen ook pigmentvlekken en ontsierende vaatjes (couperose) ontstaan.

Er zijn verschillende methodes waarmee we deze verschijnselen aanzienlijk kunnen verbeteren. De huid verjongt, de poriën verfijnen en de huid toont frisser en zal verstevigen.

Huidveroudering

De huid maakt na het 30e levensjaar zelf geen collageen meer aan, waardoor de huid zichtbaar veroudert. De huid verslapt, wordt dunner en wordt minder elastisch. Ook het vetweefsel wordt dunner. Zonlicht en roken versnellen deze veroudering van de huid.

Optimale behandeling

De laserspecialisten van het Medisch Laser Centrum hebben de mogelijkheid om de huid met IPL & laser, fraxelLED-therapie en radiofrequentie (RF) te verjongen. Alle behandelingen stimuleren de aanmaak van collageen en gaan daarmee de veroudering van de huid tegen.

Vaak zorgt een combinatie van deze behandelmethodes voor een optimaal resultaat. Omdat elke huid anders is zullen onze laserspecialisten het meest geschikte en persoonlijke behandelplan samenstellen.

Op diepe groeven en rimpels hebben deze behandelingen minder effect. Hiervoor kunnen het beste Botox® en/of fillers gebruikt worden, al dan niet in combinatie met een laserbehandeling.

Ons resultaat

Naast de aanmaak van nieuw collageen stimuleren onze behandelingen ook de bloedsomloop in de huid. Afvalstoffen worden sneller en beter afgevoerd en de huid krijgt optimaal zuurstof en voedingstoffen. Na de behandeling blijft de huid gedurende enkele maanden collageen aanmaken en daarmee verjongen. 

Uitwendige factoren zoals roken en blootstelling aan de zon kunnen de huid wel weer opnieuw beschadigen. Ook erfelijke factoren en het normale huidverouderingsproces blijven bestaan.

Om de verbeterde huidkwaliteit zo lang mogelijk te behouden wordt een regelmatige vervolgbehandeling geadviseerd. Ook het gebruik van verzorgende crèmes, in combinatie met een goede zonnefactor (factor 30 of meer) zullen de veroudering van de huid tegengaan. Lees meer over verzorgingsproducten en zonneproducten.

Meer dan 20 jaar ervaring

Het Medisch Laser Centrum heeft ruim 20 jaar ervaring met de verbetering van de huid middels IPL- en laserbehandelingen. Onze specialisten beschikken over de allernieuwste Ellipse IPL (Nordlys), de Venus Viva, de Q-Switched Ruby, de Q-Switched YAG, de Erbium YAG, de Accent XL en het LED Therapie Masker. 


IPL & Laser

Met de Ellipse IPL (Intense Pulsed Light) kunnen we verouderingsverschijnselen zoals pigmentvlekken, vaatjes en de textuur van de huid aanzienlijk verbeteren. De huid neemt de energie van het licht op waardoor de poriën verkleinen, de huid frisser toont en vaatjes en pigment vervagen. Ook wordt de aanmaak van collageen gestimuleerd, waardoor de huid verjongt. 

Voor een optimaal resultaat zijn er over het algemeen tussen de 2 tot 5 behandelingen nodig met de Ellipse IPL. Meestal is er na 2 behandelingen al een forse verbetering te zien in huidkwaliteit. Tussen iedere behandeling moet minimaal 4 weken zitten.

Als u besluit om uw gezicht te laten behandelen, is het belangrijk dat de huid zo blank mogelijk is. Het is dus verstandig om blootstelling aan de zon te vermijden vanaf 4 weken vóór en tot 4 weken na de behandeling.


Radiofrequentie (RF)

Elektromagnetische radiogolven genereren voelbare warmte in de huid. Door de huid met radiofrequentie te behandelen wordt de aanmaak van collageen gestimuleerd en wordt het verouderingsproces tegengegaan. Radiofrequentie helpt ook bij de versteviging van de huid.

Onze laserspecialisten gebruiken de Accent XL en de Venus Viva voor deze behandeling. De Venus Viva combineert de radiofrequentie met magnetische pulsen waardoor de aanmaak van collageen nog dieper in de huid gestimuleerd wordt. Overigens geeft de Venus Viva ook de mogelijkheid om de huid met fraxel te behandelen.


Fraxel

Een fraxelbehandeling is een goede methode om de huid te vernieuwen. Fijne lijntjes, een slappe huid en oneffenheden zoals acnelittekens kunnen goed worden behandeld met deze methode.

In de huid worden op gecontroleerde manier minuscule regelmatige gaatjes gemaakt. Hierdoor wordt de huid gedwongen om zichzelf te vernieuwen en nieuw collageen te vormen. Onze laserspecialisten maken voor deze methode gebruik van zowel de Erbium Yag laser als ook de Venus Viva.

De laserstraal van de Erbium Yag werkt op het aanwezige vocht in de huid en verdampt de bovenste huidlagen door middel van een gefractioneerde laserstraal. Wanneer een laserstraal is gefractioneerd wordt deze verdeeld in kleinere lichtstraaltjes. De laserstraal maakt daardoor minuscule gaatjes in de huid, waardoor deze gedwongen wordt om te herstellen en vernieuwen.

Behalve radiofrequentie heeft de Venus Viva ook de mogelijkheid om de huid met fraxel te behandelen. Deze fraxelmethode ponst minuscule gaatjes in de huid en gaat minder diep dan de Erbium Yag. Hierdoor is de hersteltijd korter.


LED Therapie

Het LED Therapie Masker is oorspronkelijk ontwikkeld door de NASA ter bevordering van wondgenezing. LED licht stimuleert de aanmaak van nieuwe cellen in de huid en repareert huidweefsel. LED licht is daarmee uitermate geschikt voor zowel huidverjonging als ook een algehele huidverbetering. Het is een gezichtsbehandeling die ook erg goed werkt tegen actieve acne.

Het LED Therapie Masker is ook goed te gebruiken in combinatie met andere gezichtsbehandelingen voor een mooier en sneller resultaat. Het LED Therapie masker verhoogt ook de doorlaatbaarheid van de huid, waardoor huidverzorgende producten effectiever zullen werken.

Huidverjongende behandelingen beginnen vanaf € 70,-
LED therapie begint bij € 40,-

Onze laserspecialisten kunnen samen met u een behandelplan opstellen om uw huid optimaal te verjongen. Zij kunnen u het beste adviseren over de meest geschikte behandelmethode tijdens een consult, wanneer ze de huid kunnen beoordelen. De kosten voor een consult bedragen € 30,- welke in mindering gebracht worden op de behandeling.

Voor het maken van een afspraak kunt u bellen naar 020 671 13 79


Nieuwsgierig geworden?

Maak een afspraak

Stel een vraag


Gerelateerde informatie

Tanja Roetman

Huidverbetering