Pigment

Pigmentvlekken in bijvoorbeeld het gezicht, decolleté of de hals kunnen goed behandeld worden met onze IPL- en lasermethode.

Onze behandeling vervaagt niet alleen het pigment, maar verbetert de huid ook aanzienlijk.

Pigmentvlekken

Pigmentvlekken, ook wel bekend als levervlekken of ouderdomsvlekken, kunnen overal op het lichaam voorkomen. De vlekjes kunnen met name storend zijn op het gezicht, decolleté, de hals of de handen.

Pigment wordt door zonneschade (UV licht) opgewekt in de huid. Zonneschade in de jeugdjaren kan een oorzaak zijn van pigmentvlekken op latere leeftijd. Pigmentvlekken kunnen ook genetisch bepaald zijn, of veroorzaakt worden door medicatie. Acne, wonden of schaafwonden kunnen ook pigment achterlaten in de huid, vaak in de vorm van littekens. 

Wanneer pigment een hormonale oorzaak heeft zoals bij zwangerschap of anticonceptie (de pil) spreekt men over melasma. 

Behandeling op maat

Voor de behandeling van pigment gebruiken wij de nieuwste Ellipse IPL (Nordlys) en verscheidene lasers. De energie van de IPL (Intense Pulsed Light) en de lasers zorgt ervoor dat het pigment in kleine stukjes uiteenvalt. Hierdoor wordt het pigment afgebroken en zal het vervagen.

Meestal is er na 2 behandelingen al een forse verbetering te zien van de huid. Mogelijk zijn er tussen de 2 en 4 behandelingen nodig, afhankelijk van de hoeveelheid en diepte van het pigment.

Meer dan 20 jaar ervaring

Het Medisch Laser Centrum heeft ruim 20 jaar ervaring met de behandeling van pigment. Onze laserspecialisten zijn daarmee uitermate geschikt om een persoonlijk behandelplan voor u samen te stellen.

Indien u besluit om pigment te laten behandelen is het belangrijk dat de huid zo blank mogelijk is. Het is dus verstandig om blootstelling aan de zon en zonnebank te vermijden 2 tot 3 weken vóór en ná de behandeling.

Ons resultaat

Onze IPL- en lasermethode vervaagt het pigment en verbetert de huid aanzienlijk. De huid verjongt, verstevigt en krijgt een rustige, egale uitstraling.

Zonlicht (zonneschade) en/of roken kan de huid opnieuw beschadigen, waardoor er nieuwe pigmentvlekken ontstaan. Een goede zonnefactor (factor 30 of hoger) wordt daarom geadviseerd.

Verbeterde huidkwaliteit

De behandeling van pigment heeft als positieve bijwerking dat de kwaliteit van de huid verbetert. De huid vernieuwt zichzelf en toont uiteindelijk gladder met fijnere poriën. Ook worden de bloedsomloop en de aanmaak van collageen gestimuleerd waardoor de huid frisser en steviger wordt.

Een behandeling voor pigment begint al bij € 60,- per behandeling.

Tijdens het eerste consult met één van onze laserspecialisten kunt u een goede indicatie krijgen van de mogelijkheden en kosten van een pigmentbehandeling op maat. De kosten voor een consult bedragen € 30,- welke in mindering gebracht worden op de behandeling.

Voor het maken van een afspraak kunt u bellen naar 020 671 13 79


Nieuwsgierig geworden?

Maak een afspraak

Stel een vraag


Gerelateerde informatie

Tanja Roetman

Huidverbetering