Behandeling tegen acne

Acne

Acne komt veel voor en kan goed worden verbeterd met onze huidbehandelingen. De behandelingen remmen de talgproductie en bacteriën in de huid. Als reactie zien we een verfijning van de huidporiën, aanmaak van collageen en een aanzienlijke verbetering van acnelittekens.

Acne

Bacteriën en een verhoogde talgproductie veroorzaken ontstekingen in de huid. Deze ontstekingen uiten zich als pukkels en puistjes, oftewel acne. Acne is meestal actief tijdens de puberteit (acne vulgaris), maar kan ook op latere leeftijd voorkomen (acne retard). Acne komt het meest voor op het gezicht, de nek, armen en schouders.

Acne kan ook littekens veroorzaken. De littekens kunnen permanente rode en bruine verkleuringen vertonen en oneffenheden in de huid achterlaten. De verkleuringen en onregelmatigheden in de huid kunnen er onrustig uitzien.

Ons antwoord

Actieve acne kan worden geremd door middel van onze huidbehandelingen. De acnelittekens kunnen ook aanzienlijk worden verbeterd met onze methodes. Hoewel we de huid aanzienlijk kunnen kalmeren en verbeteren kunnen we de oorzaak van acne echter niet wegnemen. Dit betekent dat actieve acne onderhoud vereist.

Pukkels en puistjes drogen in, de roodheid neemt af en acnelittekens verbeteren.

Consult

Er vindt altijd eerst een consult plaats met onze laserspecialist. Tijdens dit consult worden onze methode, uw wensen en de realistische mogelijkheden besproken.

Persoonlijk behandelplan

Tijdens het consult inspecteert de laserspecialist uw huid en de ernst van de acne. Omdat elke huid en elke vorm van acne anders is stellen we per persoon een eigen behandelplan op. De exacte prijs per behandeling en het aantal benodigde behandelingen verschilt daarom ook per persoon.

Voor een consult rekenen wij € 30,-. Deze kosten worden verrekend met de uiteindelijke behandelkosten. Op aanvraag kunnen wij in de meeste gevallen een consult met direct daarna een behandeling inplannen.

Unieke gezichten vragen om unieke behandelingen.

Behandeling

Zowel actieve acne als de acnelittekens kunnen goed worden behandeld met diverse methodes:

IPL

De Ellipse IPL (Intense Pulsed Light) geeft korte flitsen van intens licht. De huid neemt de energie van de lichtflitsen op waardoor roodheid en pigment vervagen, de huidtextuur verbetert en actieve acne wordt geremd.

Fraxel

Een fraxelbehandeling is een goede methode om de huid te vernieuwen. Fijne lijntjes, een slappe huid en oneffenheden zoals acnelittekens kunnen goed worden behandeld met deze methode.

LED

LED licht stimuleert de aanmaak van nieuwe cellen in de huid en repareert huidweefsel. Het blauwe LED licht bestrijdt de bacteriën die acne veroorzaken.

Peeling

Een peeling verbetert de huidstructuur, egaliseert de huidskleur en vermindert oneffenheden in de huid.

{article IPL NL}[div class="ajax-copy"][text][/div]{/article} {article Fraxel NL}[div class="ajax-copy"][text][/div]{/article} {article LED NL}[div class="ajax-copy"][text][/div]{/article} {article Peeling NL}[div class="ajax-copy"][text][/div]{/article}

Aantal behandelingen

Over het algemeen kalmeert de acne al na 1 of 2 behandelingen. Het is echter niet te voorspellen wanneer de acne weer opspeelt. Voor de verbetering van de acnelittekens zijn gemiddeld 4 tot 7 behandelingen nodig om goede resultaten te behalen.

Hoewel onze huidbehandelingen de roodheid wegnemen en de ontsteking remmen, nemen deze ze niet de oorzaak van de acne weg. Veelal kunnen hormonen, voeding of een tekort aan mineralen een oorzaak zijn.

Met iedere behandeling verbetert de kwaliteit van de huid.

Meer dan 20 jaar ervaring

Het is belangrijk dat de behandeling van actieve acne en acnelittekens goed wordt uitgevoerd om op een veilige manier de meest optimale resultaten te behalen. We hebben inmiddels ruim 20 jaar ervaring met deze behandeling en hebben daardoor een grote variëteit aan huid en acne behandeld. Onze laserspecialisten zijn daarmee uitermate geschikt om de meest effectieve behandeling samen te stellen en uit te voeren.

Resultaat

Onze methodes kalmeren de huid door de ontstekingen te remmen. De roodheid neemt af en eventuele puistjes drogen in. Ook zien we dat de verkleuringen van acnelittekens vervagen en de oneffenheden in de vorm van bijvoorbeeld putjes verbeteren.

Voor optimale resultaten vereist de behandeling van acne per persoon een andere aanpak.

Verbeterde huidkwaliteit

De behandeling van acne heeft als positieve bijwerking dat de kwaliteit van de huid over het geheel verbetert. De aanmaak van collageen wordt gestimuleerd, poriën verfijnen, de stevigheid en elasticiteit van de huid verbetert, rimpels verminderen en de lokale bloedsomloop wordt bevorderd. Als resultaat ziet de huid er frisser en egaler uit.

Prijs

Vanaf € 40,- per behandeling

De exacte prijs wordt samen met uw persoonlijke behandelplan opgesteld tijdens het consult met onze laserspecialist. Voor een consult rekenen wij € 30,-. Deze kosten worden verrekend met uiteindelijke behandelkosten. Op aanvraag kunnen wij in de meeste gevallen een consult met direct daarna een behandeling inplannen.


Curious?

Make an appointment

Ask a question


Nieuwsgierig geworden?

Maak een afspraak

Stel een vraag


Gerelateerde informatie

Tanja Roetman

Huidverbetering