Acne

Acne is een veel voorkomende huidaandoening en kan goed worden behandeld met onze IPL- en lasermethode.

Onze behandeling remt de talgproductie en bacteriën in de huid. Als reactie op deze behandeling zien we een verfijning van de huidporiën, aanmaak van collageen en een aanzienlijke verbetering van acnelittekens. 

Acne

Bacteriën en een verhoogde talgproductie veroorzaken ontstekingen in de huid. Deze ontstekingen uiten zich als pukkels en puistjes, oftewel acne.

Acne is meestal actief tijdens de puberteit (acne vulgaris), maar kan ook op latere leeftijd voorkomen (acne retard).

Acne kan littekens veroorzaken. De littekens kunnen permanente rode en bruine verkleuringen vertonen en oneffenheden in de huid achterlaten.

Remmen van de ontsteking

Er zijn verschillende behandelmethodes die de ontsteking kunnen remmen.

De Ellipse IPL (Intense Pulsed Light) geeft korte flitsen van intens licht. Deze flitsen doden bacteriën en zorgen voor het indrogen van de puistjes en een afname van de roodheid.

Het LED Therapie Masker stimuleert de celdeling en aanmaak van nieuwe cellen en repareert weefsels. Het blauwe LED licht bestrijdt de bacteriën die acne veroorzaken. Er kan gekozen worden voor een combinatie met een hyaluronzuurmasker, welke tevens het vochtgehalte van de huid herstelt.

Hoewel zowel de Ellipse IPL als het LED Therapie Masker de roodheid wegneemt en de ontsteking remt, nemen deze behandelmethodes niet de oorzaak van de acne weg. Veelal kunnen voeding en een tekort aan mineralen een oorzaak zijn.

Verbetering van de littekens

Acne kan littekens achterlaten in de vorm van rode en bruine vlekjes en oneffenheden. De verkleuringen en onregelmatigheden zien er onrustig uit in de huid. Deze kunnen succesvol behandeld worden met de Ellipse IPL, de vaatlaser en het LED Therapie Masker.

Verbeterde huidkwaliteit

De behandeling van acne heeft als positieve bijwerking dat de kwaliteit van de huid over het geheel verbetert. De aanmaak van collageen wordt gestimuleerd, poriën verfijnen, de huidstevigheid en elasticiteit verbetert, rimpels verminderen en de lokale bloedsomloop wordt bevorderd. Als resultaat ziet de huid er frisser en egaler uit.

Meer dan 20 jaar ervaring

Het Medisch Laser Centrum heeft ruim 20 jaar ervaring met de behandeling van acne middels de IPL- en lasermethode. Onze specialisten zijn daarmee uitermate geschikt om een persoonlijk behandelplan voor u samen te stellen. 

Een acnebehandeling begint bij € 40,-

Tijdens het eerste consult met één van onze laserspecialisten kunt u een goede indicatie krijgen van de mogelijkheden en kosten van een acnebehandeling op maat. De kosten voor een consult bedragen € 30,- welke in mindering worden gebracht op de behandeling. 

Voor het maken van een afspraak kunt u bellen naar 020 67 11 379


Nieuwsgierig geworden?

Maak een afspraak

Stel een vraag


Gerelateerde informatie

Tanja Roetman

Huidverbetering