Ontharen

De Ellipse IPL (Intense Pulsed Light) biedt verreweg de beste en meest langdurige resultaten op het gebied van ontharen.

Het Medisch Laser Centrum heeft ruim 20 jaar ervaring met deze ontharingsmethode en wij maken gebruik van de allernieuwste Ellipse IPL (Nordlys).

Onze behandeling

De Ellipse IPL (Intense Pulsed Light) geeft korte lichtflitsen van hoge energie die op de huid gericht worden. Het licht wordt door het pigment van de haren geabsorbeerd en naar de haarwortel geleid, welke vervolgens voorgoed uitgeschakeld wordt. 

Ongewenste haargroei kan overal op het lichaam behandeld worden, zoals op het gezicht, de oksels, rug, armen, benen en de bikinilijn. Wij kunnen vrijwel alle huidskleuren behandelen, maar een lichte huidskleur met donkere haartjes is ideaal. Blonde en rode haren hebben nauwelijks pigment en zijn daardoor bijna niet uit te schakelen.

De duur van een behandeling is afhankelijk van het oppervlak dat behandeld moet worden. Een bikinilijn neemt bijvoorbeeld gemiddeld een 20 minuten in beslag. De ontstane warmte tijdens de behandeling is vergelijkbaar met zonnebrand. Een verdoving is niet nodig en de behandeling is eigenlijk voor iedereen goed te verdragen.

Meer dan 20 jaar ervaring

Het Medisch Laser Centrum heeft ruim 20 jaar ervaring met ontharen middels de Ellipse IPL. Onze laserspecialisten zijn daarme uitermate geschikt om een persoonlijk behandelplan voor u samen te stellen.

Indien u besluit om de huid te laten ontharen is het belangrijk dat de huid niet blootgesteld wordt aan de zon zowel 2 tot 3 weken vóór als ná de behandeling. 

Optimale ontharing

Bij elke behandeling worden alleen de haren getroffen die in de groeifase zijn. Deze haren blijven permanent weg. Elk mens heeft echter altijd vele haren in de zogenaamde rustfase. De haren in deze fase worden niet door de IPL geraakt.

Een aantal weken na de behandeling komen er weer haren uit hun rustfase in de groeifase. Pas dan zijn deze haren ontvankelijk voor het licht van de Ellipse IPL. Gemiddeld zijn er daardoor 6 tot 8 behandelingen nodig voor een optimale ontharing.

Verbeterde huidkwaliteit

Het ontharen van de huid middels de Ellipse IPL heeft als positieve bijwerking dat de kwaliteit van de huid verbetert. Al onze huidbehandelingen stimuleren de bloedsomloop en de aanmaak van collageen. Hierdoor worden niet alleen de haren verwijderd, maar zal de huid ook een verjonging ondergaan.

Een ontharingsbehandeling begint bij € 40,-

Tijdens het eerste consult met één van de specialisten kunt u een goede indicatie krijgen van de mogelijkheden en kosten van een behandeling op maat. De kosten voor een consult bedragen € 30,- welke in mindering gebracht worden op de behandeling.

Voor het maken van een afspraak kunt u bellen naar 020 671 13 79


Nieuwsgierig geworden?

Maak een afspraak

Stel een vraag


Gerelateerde informatie

Tanja Roetman

Huidverbetering