Behandeling voor een jongere huid

Huidverjonging

Veroudering veroorzaakt een aantal zichtbare veranderingen van de huid. Vaak vertoont de huid fijne lijntjes, verminderde elasticiteit en een grovere textuur. Er kunnen ook pigmentvlekken en ontsierende vaatjes (couperose) ontstaan.

Er zijn verschillende methodes waarmee we deze verschijnselen aanzienlijk kunnen verbeteren. De huid verjongt, de poriën verfijnen en de huid toont frisser en zal verstevigen.

Huidveroudering

De huid maakt na het 30e levensjaar zelf geen collageen meer aan, waardoor de huid zichtbaar veroudert. De huid verslapt, wordt dunner en wordt minder elastisch. Ook het vetweefsel wordt dunner. Zonlicht en roken versnellen deze veroudering van de huid.

Ons antwoord

Onze laserspecialisten kunnen de huid verfrissen en verjongen met verschillende methodes. Alle behandelingen stimuleren de aanmaak van collageen en gaan daarmee de veroudering van de huid tegen.

Met onze methodes verjongen, verfrissen en verstevigen we de huid en verfijnen we de huidporiën.

Consult

Er vindt altijd eerst een consult plaats met onze laserspecialist. Tijdens dit consult worden onze methodes, uw wensen en de realistische mogelijkheden besproken.

Persoonlijk behandelplan

Tijdens het consult inspecteert de laserspecialist uw huid om zo de meest effectieve behandeling samen te stellen. Vaak zorgt een combinatie van onze behandelmethodes voor een optimaal resultaat.

Elke behandeling wordt afgestemd op het gezicht, de huid en de mate van veroudering.

Omdat elke huid anders is stellen we per persoon een eigen behandelplan op. De exacte prijs per behandeling en het aantal benodigde behandelingen verschilt daarom ook per persoon.

Eerlijk advies

Hoewel we de huid met onze huidbehandelingen aanzienlijk kunnen verjongen en verbeteren kunnen we niet alle ouderdomsverschijnselen wegnemen. Zo hebben deze behandelingen op diepe groeven en rimpels minder goed effect - hiervoor kunnen het beste Botox® en/of fillers gebruikt worden, al dan niet in combinatie met een huidbehandeling. We kunnen uiteraard ook niet dezelfde liftende resultaten bereiken als een facelift. Het is belangrijk om daarom tijdens het consult goed te bespreken welke resultaten u wilt behalen en welke resultaten we kunnen behalen met deze methodes.

Uiteindelijk geven we u tijdens het consult eerlijk advies over de beste mogelijkheden om het gelaat te verjongen.

Voor een consult rekenen wij € 35,-. Op aanvraag kunnen wij in de meeste gevallen een consult met direct daarna een behandeling inplannen.

Behandeling

Onze laserspecialisten hebben de mogelijkheid om de huid met de volgende methodes te verjongen:

IPL

De Ellipse IPL (Intense Pulsed Light) geeft korte flitsen van intens licht. De huid neemt de energie van de lichtflitsen op waardoor roodheid en pigment vervagen, de huidtextuur verbetert en actieve acne wordt geremd.

Radiofrequentie (RF)

Door de huid met radiofrequentie te behandelen wordt de aanmaak van collageen gestimuleerd en wordt het verouderingsproces tegengegaan. De huid verstrakt en verstevigt.

Fraxel

Een fraxelbehandeling is een goede methode om de huid te vernieuwen. Fijne lijntjes, een slappe huid en oneffenheden zoals acnelittekens kunnen goed worden behandeld met deze methode.

LED

LED licht stimuleert de aanmaak van nieuwe cellen in de huid en repareert huidweefsel. Het blauwe LED licht bestrijdt de bacteriën die acne veroorzaken.

Peeling

Een peeling verbetert de huidstructuur, egaliseert de huidskleur en vermindert oneffenheden in de huid.

IPL

De Ellipse IPL (Intense Pulsed Light) geeft korte flitsen van intens licht. De huid neemt de energie van de lichtflitsen op waardoor roodheid en pigment vervagen, de huidtextuur verbetert en actieve acne wordt geremd.

Met de IPL kunnen we de huid aanzienlijk verjongen en verfrissen. De poriën verfijnen en de huidteint egaliseert. Ook wordt de aanmaak van collageen gestimuleerd, waardoor de huid verjongt en verstevigt.

Vaatjes, roodheid en pigmentvlekken - ook van littekens - vervagen door de huid met de IPL te behandelen. De flitsen van de IPL doden ook de bacteriën van actieve acne, waardoor puistjes indrogen en de roodheid verder afneemt.

Voorzorg

Als u besluit om uw huid met de IPL te laten behandelen, is het belangrijk dat de huid zo blank mogelijk is. Het is dus verstandig om blootstelling aan de zon en zonnebank te vermijden vanaf 3 tot 4 weken vóór de behandeling. Ook dient u het gebruik van eventuele zelfbruiningscrème (bronzer) 1 week vóór de behandeling te vermijden.

Nazorg

Na een behandeling met de IPL dient u met de volgende zaken rekening te houden:

  • Na de behandeling zal de huid nog enige tijd warm aanvoelen en er zonverbrand uitzien.
  • De huid kan na de behandeling op de plek van pigment en rode vaatjes wat donkere verkleuringen en korstjes vertonen. Dit is het teken dat het pigment en de rode vaatjes zullen vervagen. De verkleuring en de korstjes verdwijnen gemiddeld in 1 tot 2 weken.
  • De eerste 4 weken geen zon en geen zonnebank. In deze genezingsperiode adviseren wij ook om geen zelfbruiningscrème (bronzer) te gebruiken.

Radiofrequentie (RF)

Elektromagnetische radiogolven genereren voelbare warmte in de huid. Door de huid met radiofrequentie te behandelen wordt de aanmaak van collageen gestimuleerd en wordt het verouderingsproces tegengegaan. De huid verstrakt en verstevigt. Onze laserspecialisten gebruiken de Accent XL en de Venus Viva voor deze behandeling.

Voorzorg

Voor een behandeling met radiofrequentie is geen voorzorg nodig.

Accent XL

De Accent werkt door middel van elektromagnetische radiogolven (bipolair en unipolair) die in de diepere huidlagen (tot 20mm) energie afgeven. Door de rotatie van de watermoleculen in deze huidlagen warmt de huid snel op tot 40 graden. Als reactie op deze verwarming trekt het collageen samen, wordt dikker en korter en wordt er nieuw collageen gevormd. Herhaalde behandelingen geven een compactere en stevigere huid als resultaat.

Het unipolaire handstuk gebruikt hogere energie zodat het ook mogelijk is een groot volume weefsel op te warmen tot 20 mm. diep - denk bijvoorbeeld aan een volle onderkin, wang of kaaklijn. Het bipolaire handstuk wordt gebruikt op gebieden met dunner weefsel, zoals bijvoorbeeld de hals en het voorhoofd.

Venus Viva

De Venus Viva combineert radiofrequentie met magnetische pulsen waardoor de aanmaak van collageen en ook collagene cellen in de huid gestimuleerd wordt. Overigens geeft de Venus Viva ook de mogelijkheid om de huid met fraxel te behandelen.

Nazorg

Na de behandeling kan de huid wat rood en gezwollen zijn. Deze verschijnselen verdwijnen binnen een dag. Er is geen verdere nazorg nodig.

Fraxel

Een fraxelbehandeling is een goede methode om de huid te vernieuwen. Fijne lijntjes, een slappe huid en oneffenheden zoals acnelittekens kunnen goed worden behandeld met deze methode.

In de huid worden op gecontroleerde manier minuscule regelmatige gaatjes gemaakt. Hierdoor wordt de huid gedwongen om zichzelf te vernieuwen en nieuw collageen te vormen. Onze laserspecialisten maken voor deze methode gebruik van de Erbium Yag laser en de Venus Viva.

Voorzorg

Voor een fraxelbehandeling is het belangrijk dat de huid niet zonverbrand is. U dient daarom gedurende 2 weken voor de behandeling de zon en zonnebank te vermijden.

Erbium Yag

De laserstraal van de Erbium Yag werkt op het aanwezige vocht in de huid en verdampt de bovenste huidlagen door middel van een gefractioneerde laserstraal. Wanneer een laserstraal is gefractioneerd wordt deze verdeeld in kleinere lichtstraaltjes. De laserstraal maakt daardoor minuscule gaatjes in de huid, waardoor deze gedwongen wordt om te herstellen en vernieuwen.

Venus Viva

Bij de fraxelmethode van de Venus Viva worden er minuscule gaatjes in de huid geponst door middel van fijne naaldjes. Deze techniek staat ook wel bekend als “fractional needling”. Deze fraxelmethode gaat minder diep dan de Erbium Yag. Hierdoor is de hersteltijd korter.

Nazorg

Na de fraxelbehandeling zijn de volgende praktische zaken van belang:

  • De huid zal de eerste dagen na de behandeling nog wat onregelmatig rood zien en gezwollen zijn, dit is echter normaal. De huid kan ook strak en droog aanvoelen.
  • Geen zon en/of zonnebank voor minimaal twee weken. Een goede zonnecrème (SPF 30 of hoger) is te allen tijde aan te raden.
  • De huid zal wat gaan schilferen, dit proces duurt ongeveer een week.

De huid is van een fraxelbehandeling na 7 tot 10 dagen genezen. Na dit genezingsproces wordt het resultaat zichtbaar. De huid blijft in de maanden na de behandeling collageen aanmaken en daarmee verjongen.

LED

Het LED Therapie Masker is oorspronkelijk ontwikkeld door de NASA ter bevordering van wondgenezing. LED licht stimuleert de aanmaak van nieuwe cellen in de huid en repareert huidweefsel. Het blauwe LED licht bestrijdt de bacteriën die acne veroorzaken.

LED licht is uitermate geschikt voor zowel huidverjonging als ook een algehele huidverbetering. Het LED Masker is ook goed te gebruiken in combinatie met andere gezichtsbehandelingen voor een mooier en sneller resultaat. Daarbij verhoogt het LED Masker ook de doorlaatbaarheid van de huid, waardoor huidverzorgende producten effectiever zullen werken.

U krijgt gedurende 20 minuten het LED masker op uw gezicht, welke verscheidene golflengtes LED uit kan stralen afhankelijk van het doel van de behandeling. Er kan gekozen worden voor een combinatie met een hyaluronzuurmasker, welke tevens het vochtgehalte van de huid herstelt.

Er is geen voorzorg of nazorg nodig voor een behandeling met het LED Masker.

Peeling

Een peeling verbetert de huidstructuur, egaliseert de huidskleur en vermindert oneffenheden in de huid. Met een peeling verwijderen we oude oppervlakkige huidcellen, waardoor de huid gedwongen wordt om te verjongen en vernieuwen. Actieve acne wordt door middel van een peeling gezuiverd.

Voorzorg

De huid dient voor een peeling niet te zonverbrand te zijn. Wij adviseren om zon en zonnebank te vermijden gedurende 2 tot 3 weken voor de behandeling.

Behandeling

De huid wordt eerst schoongemaakt en vervolgens bedekt met een vloeistof - de peeling. Dit proces is nagenoeg pijnloos. De huid kan tijdens de behandeling wel wat prikken en strak aanvoelen. Een behandeling van het gezicht duurt ongeveer 20 minuten. Als resultaat zien we dat de poriën verfijnen, pigmentvlekken vervagen, onzuiverheden zoals acne worden tegengegaan en de aanmaak van collageen wordt gestimuleerd.

Nazorg

Na een peeling dient u de zon en zonnebank gedurende 2 tot 3 weken te vermijden. Een goede zonnefactor (factor 30 of hoger) wordt te allen tijde geadviseerd. De huid zal gemiddeld genomen in de eerste 5 tot 7 dagen gaan vervellen. U dient deze vellen niet van het gezicht te wrijven, pulken, scrubben etc. Na gemiddeld 1 week is de nieuwe huid zichtbaar.

Aantal behandelingen

Met de IPL- fraxel- en peelingmethode is er meestal na 2 tot 4 behandelingen al een goede verbetering in de huidkwaliteit te zien. Voor optimale resultaten worden er echter meer behandelingen aangeraden. Tussen iedere behandeling moet minimaal 4 weken zitten.

Het effect van radiofrequentie en LED therapie is over het algemeen na meerdere behandelingen pas zichtbaar. Wij adviseren om de huid te onderhouden om de 6 maanden.

Resultaat

Naast de aanmaak van nieuw collageen stimuleren al onze huidbehandelingen ook de bloedsomloop in de huid. Afvalstoffen worden sneller en beter afgevoerd en de huid krijgt optimaal zuurstof en voedingsstoffen. Na de behandeling blijft de huid gedurende enkele maanden collageen aanmaken en daarmee verjongen.

Naast de behandeling is het ook belangrijk om de huid in het dagelijks leven te verzorgen en beschermen.

Ons advies

Uitwendige factoren zoals roken en blootstelling aan de zon kunnen de huid opnieuw beschadigen. Ook erfelijke factoren en het normale huidverouderingsproces blijven bestaan. Om de verbeterde huidkwaliteit zo lang mogelijk te behouden wordt een regelmatige vervolgbehandeling geadviseerd. Ook het gebruik van verzorgende crèmes, in combinatie met een goede zonnefactor (factor 30 of meer) zullen de veroudering van de huid tegengaan.

Meer dan 20 jaar ervaring

Het is belangrijk dat de verjonging van de huid kundig wordt uitgevoerd om op een veilige manier de meest optimale resultaten te behalen. We hebben inmiddels ruim 20 jaar ervaring met de verbetering van de huid. Onze laserspecialisten beschikken over de allernieuwste Ellipse IPL (Nordlys), de Venus Viva, de Q-Switched Ruby, de Q-Switched YAG, de Erbium YAG, de Accent XL, het LED Therapie Masker en verscheidene peelings. Zij zijn daarmee uitermate geschikt om de meest effectieve behandeling samen te stellen en uit te voeren.

Prijs

Huidverjongende behandelingen beginnen vanaf € 75,-

LED therapie begint bij € 75,-

De exacte prijs wordt samen met uw persoonlijke behandelplan opgesteld tijdens het consult met onze laserspecialist. Tijdens dit gesprek beoordelen zij de huid en kunnen ze u het beste adviseren over de meest geschikte behandelmethode.

Voor een consult rekenen wij € 35,-. Op aanvraag kunnen wij in de meeste gevallen een consult met direct daarna een behandeling inplannen.


Nieuwsgierig geworden?

Maak een afspraak

Stel een vraag


Gerelateerde informatie

Tanja Roetman

Huidverbetering

Claire Oosterbaan

Huidverbetering

Naomi Kaihatu

Huidverbetering