Behandeling tegen rimpels

Pigment

Pigmentvlekken in bijvoorbeeld het gezicht, decolleté of de hals kunnen goed behandeld worden met onze IPL- en lasermethode. Onze behandeling vervaagt niet alleen het pigment, maar verbetert de huid ook aanzienlijk.

Pigmentvlekken

Pigmentvlekken, ook wel bekend als levervlekken of ouderdomsvlekken, kunnen overal op het lichaam voorkomen. De vlekjes kunnen met name storend zijn op het gezicht, decolleté, de hals of de handen.

Pigment wordt door zonneschade (UV licht) opgewekt in de huid. Zonneschade in de jeugdjaren kan een oorzaak zijn van pigmentvlekken op latere leeftijd. Pigmentvlekken kunnen ook genetisch bepaald zijn, of veroorzaakt worden door medicatie. Acne, wonden of schaafwonden kunnen ook pigment achterlaten in de huid, vaak in de vorm van littekens.

Wanneer pigment een hormonale oorzaak heeft zoals bij zwangerschap of anticonceptie (de pil) spreekt men over melasma.

Ons antwoord

Door middel van onze IPL- en lasermethode zullen de pigmentvlekken vervagen en zal de huid verbeteren. De aanleg voor pigmentvlekken en de aanmaak hiervan door bijvoorbeeld zonlicht blijven echter wel bestaan.

Met onze methodes vervagen we het pigment en verbeteren we de huidkwaliteit.

Consult

Er vindt altijd eerst een consult plaats met onze laserspecialist. Tijdens dit consult worden onze methode, uw wensen en de realistische mogelijkheden besproken.

Persoonlijk behandelplan

Tijdens het consult inspecteert de laserspecialist uw huid en de ernst van de pigmentvlekken. Omdat elke huid en elke vorm van pigment anders is stellen we per persoon een eigen behandelplan op. De exacte prijs per behandeling en het aantal benodigde behandelingen verschilt daarom ook per persoon.

Voor een consult rekenen wij € 35,-. Op aanvraag kunnen wij in de meeste gevallen een consult met direct daarna een behandeling inplannen.

Voorzorg

Het is belangrijk dat de huid zo blank mogelijk is voor de behandeling met de IPL. U dient de huid niet bloot te stellen aan de zon of zonnebank 3 tot 4 weken vóór de behandeling. Ook dient u het gebruik van eventuele zelfbruiningscrème (bronzer) 1 week vóór de behandeling te vermijden.

Behandeling

Voor de behandeling van pigment gebruiken wij de nieuwste Ellipse IPL (Nordlys) en verscheidene lasers. De energie van de IPL (Intense Pulsed Light) en de lasers zorgt ervoor dat het pigment in kleine stukjes uiteenvalt. Hierdoor wordt het pigment afgebroken en zal het vervagen.

We hebben inmiddels meer dan 25 jaar ervaring met de meest effectieve methode om pigmentvlekken te verwijderen.

Aantal behandelingen

Meestal is er na 2 behandelingen al een forse verbetering te zien van de huid. Mogelijk zijn er tussen de 2 en 4 behandelingen nodig, afhankelijk van de hoeveelheid en diepte van het pigment. Melasma vereist onderhoud.

Meer dan 25 jaar ervaring

Het is belangrijk dat de behandeling van pigment goed wordt uitgevoerd om op een veilige manier de meest optimale resultaten te behalen. We hebben inmiddels ruim 25 jaar ervaring met deze behandeling en hebben daardoor een grote variëteit aan huid en pigment behandeld. Onze laserspecialisten zijn daarmee uitermate geschikt om de meest effectieve behandeling samen te stellen en uit te voeren.

Nazorg

Als u een behandeling tegen pigmentvlekken heeft gehad zijn de volgende praktische zaken van belang:

  • De huid zal na de behandeling wat donkere verkleuringen vertonen. Dit is het teken dat het pigment loskomt en met het vernieuwen van de huid vervaagt. Deze verkleuring verdwijnt gemiddeld in 1 tot 2 weken.
  • Eventueel kunnen er korstjes vormen op de plek van het pigment. Deze korstjes verdwijnen na 1 tot 2 weken vanzelf. Gelieve de korstjes te laten zitten.
  • De eerste 3 tot 4 weken geen zon en geen zonnebank. In deze genezingsperiode adviseren wij ook om geen zelfbruiningscrème (bronzer) te gebruiken.
  • Een crème met hoge beschermingsfactor (minimaal SPF 30) wordt te allen tijden aanbevolen.

Resultaat

Het licht wordt door uw huid opgenomen en omgezet in warmte. Hierdoor vervaagt het pigment, verkleinen de poriën, toont de huid frisser en verbetert de textuur.

Verbeterde huidkwaliteit

De behandeling van pigment heeft als positieve bijwerking dat de kwaliteit van de huid verbetert. De huid vernieuwt zichzelf en toont uiteindelijk gladder met fijnere poriën. Ook worden de bloedsomloop en de aanmaak van collageen gestimuleerd waardoor de huid frisser en steviger wordt.

Naast de behandeling is het belangrijk om de huid in het dagelijks leven ook te verzorgen en beschermen.

Ons advies

Pigmentvlekken verergeren door zonlicht en zonnebank. Indien u gevoelig bent voor opbouwende pigmentstoornissen zult u het gehele jaar door alert moeten zijn in de zon. Te allen tijde adviseren wij het gebruik van een zonbescherming (SPF 30-50) aan en om deze elke 2 uur opnieuw aan te brengen.

Onze producten

We hebben een scala aan verzorgende crèmes en serums waarmee pigmentvlekken kunnen worden tegengegaan en waarmee de huid beschermd wordt tegen de zon. Tijdens het consult kunnen onze specialisten u adviseren welke van onze producten het beste passen bij de behoeften uw huid.

Prijs

Vanaf € 75,- per behandeling

De exacte prijs wordt samen met uw persoonlijke behandelplan opgesteld tijdens het consult met onze laserspecialist. Voor een consult rekenen wij € 35,-. Op aanvraag kunnen wij in de meeste gevallen een consult met direct daarna een behandeling inplannen.


Nieuwsgierig geworden?

Maak een afspraak

Stel een vraag


Onze behandelaars

Tanja Roetman

Huidverbetering

Claire Oosterbaan

Huidverbetering

Naomi Kaihatu

Huidverbetering