Behandeling tegen acne

Acne

Acne komt veel voor en kan goed worden verbeterd met onze huidbehandelingen. De behandelingen remmen de talgproductie en bacteriën in de huid. Als reactie zien we een verfijning van de huidporiën, aanmaak van collageen en een aanzienlijke verbetering van acnelittekens.

Acne

Bacteriën en een verhoogde talgproductie veroorzaken ontstekingen in de huid. Deze ontstekingen uiten zich als pukkels en puistjes, oftewel acne. Acne is meestal actief tijdens de puberteit (acne vulgaris), maar kan ook op latere leeftijd voorkomen (acne retard). Acne komt het meest voor op het gezicht, de nek, armen en schouders.

Acne kan ook littekens veroorzaken. De littekens kunnen permanente rode en bruine verkleuringen vertonen en oneffenheden in de huid achterlaten. De verkleuringen en onregelmatigheden in de huid kunnen er onrustig uitzien.

Ons antwoord

Actieve acne kan worden geremd door middel van onze huidbehandelingen. De acnelittekens kunnen ook aanzienlijk worden verbeterd met onze methodes. Hoewel we de huid aanzienlijk kunnen kalmeren en verbeteren kunnen we de oorzaak van acne echter niet wegnemen. Dit betekent dat actieve acne onderhoud vereist.

Pukkels en puistjes drogen in, de roodheid neemt af en acnelittekens verbeteren.

Consult

Er vindt altijd eerst een consult plaats met onze laserspecialist. Tijdens dit consult worden onze methode, uw wensen en de realistische mogelijkheden besproken.

Persoonlijk behandelplan

Tijdens het consult inspecteert de laserspecialist uw huid en de ernst van de acne. Omdat elke huid en elke vorm van acne anders is stellen we per persoon een eigen behandelplan op. De exacte prijs per behandeling en het aantal benodigde behandelingen verschilt daarom ook per persoon.

Voor een consult rekenen wij € 35,-. Op aanvraag kunnen wij in de meeste gevallen een consult met direct daarna een behandeling inplannen.

Unieke gezichten vragen om unieke behandelingen.

Behandeling

Zowel actieve acne als de acnelittekens kunnen goed worden behandeld met diverse methodes:

IPL

De Ellipse IPL (Intense Pulsed Light) geeft korte flitsen van intens licht. De huid neemt de energie van de lichtflitsen op waardoor roodheid en pigment vervagen, de huidtextuur verbetert en actieve acne wordt geremd.

Fraxel

Een fraxelbehandeling is een goede methode om de huid te vernieuwen. Fijne lijntjes, een slappe huid en oneffenheden zoals acnelittekens kunnen goed worden behandeld met deze methode.

LED

LED licht stimuleert de aanmaak van nieuwe cellen in de huid en repareert huidweefsel. Het blauwe LED licht bestrijdt de bacteriën die acne veroorzaken.

Peeling

Een peeling verbetert de huidstructuur, egaliseert de huidskleur en vermindert oneffenheden in de huid.

IPL

De Ellipse IPL (Intense Pulsed Light) geeft korte flitsen van intens licht. De huid neemt de energie van de lichtflitsen op waardoor roodheid en pigment vervagen, de huidtextuur verbetert en actieve acne wordt geremd.

Met de IPL kunnen we de huid aanzienlijk verjongen en verfrissen. De poriën verfijnen en de huidteint egaliseert. Ook wordt de aanmaak van collageen gestimuleerd, waardoor de huid verjongt en verstevigt.

Vaatjes, roodheid en pigmentvlekken - ook van littekens - vervagen door de huid met de IPL te behandelen. De flitsen van de IPL doden ook de bacteriën van actieve acne, waardoor puistjes indrogen en de roodheid verder afneemt.

Voorzorg

Als u besluit om uw huid met de IPL te laten behandelen, is het belangrijk dat de huid zo blank mogelijk is. Het is dus verstandig om blootstelling aan de zon en zonnebank te vermijden vanaf 3 tot 4 weken vóór de behandeling. Ook dient u het gebruik van eventuele zelfbruiningscrème (bronzer) 1 week vóór de behandeling te vermijden.

Nazorg

Na een behandeling met de IPL dient u met de volgende zaken rekening te houden:

  • Na de behandeling zal de huid nog enige tijd warm aanvoelen en er zonverbrand uitzien.
  • De huid kan na de behandeling op de plek van pigment en rode vaatjes wat donkere verkleuringen en korstjes vertonen. Dit is het teken dat het pigment en de rode vaatjes zullen vervagen. De verkleuring en de korstjes verdwijnen gemiddeld in 1 tot 2 weken.
  • De eerste 4 weken geen zon en geen zonnebank. In deze genezingsperiode adviseren wij ook om geen zelfbruiningscrème (bronzer) te gebruiken.

Fraxel

Een fraxelbehandeling is een goede methode om de huid te vernieuwen. Fijne lijntjes, een slappe huid en oneffenheden zoals acnelittekens kunnen goed worden behandeld met deze methode.

In de huid worden op gecontroleerde manier minuscule regelmatige gaatjes gemaakt. Hierdoor wordt de huid gedwongen om zichzelf te vernieuwen en nieuw collageen te vormen. Onze laserspecialisten maken voor deze methode gebruik van de Erbium Yag laser en de Venus Viva.

Voorzorg

Voor een fraxelbehandeling is het belangrijk dat de huid niet zonverbrand is. U dient daarom gedurende 2 weken voor de behandeling de zon en zonnebank te vermijden.

Erbium Yag

De laserstraal van de Erbium Yag werkt op het aanwezige vocht in de huid en verdampt de bovenste huidlagen door middel van een gefractioneerde laserstraal. Wanneer een laserstraal is gefractioneerd wordt deze verdeeld in kleinere lichtstraaltjes. De laserstraal maakt daardoor minuscule gaatjes in de huid, waardoor deze gedwongen wordt om te herstellen en vernieuwen.

Venus Viva

Bij de fraxelmethode van de Venus Viva worden er minuscule gaatjes in de huid geponst door middel van fijne naaldjes. Deze techniek staat ook wel bekend als “fractional needling”. Deze fraxelmethode gaat minder diep dan de Erbium Yag. Hierdoor is de hersteltijd korter.

Nazorg

Na de fraxelbehandeling zijn de volgende praktische zaken van belang:

  • De huid zal de eerste dagen na de behandeling nog wat onregelmatig rood zien en gezwollen zijn, dit is echter normaal. De huid kan ook strak en droog aanvoelen.
  • Geen zon en/of zonnebank voor minimaal twee weken. Een goede zonnecrème (SPF 30 of hoger) is te allen tijde aan te raden.
  • De huid zal wat gaan schilferen, dit proces duurt ongeveer een week.

De huid is van een fraxelbehandeling na 7 tot 10 dagen genezen. Na dit genezingsproces wordt het resultaat zichtbaar. De huid blijft in de maanden na de behandeling collageen aanmaken en daarmee verjongen.

LED

Het LED Therapie Masker is oorspronkelijk ontwikkeld door de NASA ter bevordering van wondgenezing. LED licht stimuleert de aanmaak van nieuwe cellen in de huid en repareert huidweefsel. Het blauwe LED licht bestrijdt de bacteriën die acne veroorzaken.

LED licht is uitermate geschikt voor zowel huidverjonging als ook een algehele huidverbetering. Het LED Masker is ook goed te gebruiken in combinatie met andere gezichtsbehandelingen voor een mooier en sneller resultaat. Daarbij verhoogt het LED Masker ook de doorlaatbaarheid van de huid, waardoor huidverzorgende producten effectiever zullen werken.

U krijgt gedurende 20 minuten het LED masker op uw gezicht, welke verscheidene golflengtes LED uit kan stralen afhankelijk van het doel van de behandeling. Er kan gekozen worden voor een combinatie met een hyaluronzuurmasker, welke tevens het vochtgehalte van de huid herstelt.

Er is geen voorzorg of nazorg nodig voor een behandeling met het LED Masker.

Peeling

Een peeling verbetert de huidstructuur, egaliseert de huidskleur en vermindert oneffenheden in de huid. Met een peeling verwijderen we oude oppervlakkige huidcellen, waardoor de huid gedwongen wordt om te verjongen en vernieuwen. Actieve acne wordt door middel van een peeling gezuiverd.

Voorzorg

De huid dient voor een peeling niet te zonverbrand te zijn. Wij adviseren om zon en zonnebank te vermijden gedurende 2 tot 3 weken voor de behandeling.

Behandeling

De huid wordt eerst schoongemaakt en vervolgens bedekt met een vloeistof - de peeling. Dit proces is nagenoeg pijnloos. De huid kan tijdens de behandeling wel wat prikken en strak aanvoelen. Een behandeling van het gezicht duurt ongeveer 20 minuten. Als resultaat zien we dat de poriën verfijnen, pigmentvlekken vervagen, onzuiverheden zoals acne worden tegengegaan en de aanmaak van collageen wordt gestimuleerd.

Nazorg

Na een peeling dient u de zon en zonnebank gedurende 2 tot 3 weken te vermijden. Een goede zonnefactor (factor 30 of hoger) wordt te allen tijde geadviseerd. De huid zal gemiddeld genomen in de eerste 5 tot 7 dagen gaan vervellen. U dient deze vellen niet van het gezicht te wrijven, pulken, scrubben etc. Na gemiddeld 1 week is de nieuwe huid zichtbaar.

Aantal behandelingen

Over het algemeen kalmeert de acne al na 1 of 2 behandelingen. Het is echter niet te voorspellen wanneer de acne weer opspeelt. Voor de verbetering van de acnelittekens zijn gemiddeld 4 tot 7 behandelingen nodig om goede resultaten te behalen.

Hoewel onze huidbehandelingen de roodheid wegnemen en de ontsteking remmen, nemen deze ze niet de oorzaak van de acne weg. Veelal kunnen hormonen, voeding of een tekort aan mineralen een oorzaak zijn.

Met iedere behandeling verbetert de kwaliteit van de huid.

Meer dan 20 jaar ervaring

Het is belangrijk dat de behandeling van actieve acne en acnelittekens goed wordt uitgevoerd om op een veilige manier de meest optimale resultaten te behalen. We hebben inmiddels ruim 20 jaar ervaring met deze behandeling en hebben daardoor een grote variëteit aan huid en acne behandeld. Onze laserspecialisten zijn daarmee uitermate geschikt om de meest effectieve behandeling samen te stellen en uit te voeren.

Resultaat

Onze methodes kalmeren de huid door de ontstekingen te remmen. De roodheid neemt af en eventuele puistjes drogen in. Ook zien we dat de verkleuringen van acnelittekens vervagen en de oneffenheden in de vorm van bijvoorbeeld putjes verbeteren.

Voor optimale resultaten vereist de behandeling van acne per persoon een andere aanpak.

Verbeterde huidkwaliteit

De behandeling van acne heeft als positieve bijwerking dat de kwaliteit van de huid over het geheel verbetert. De aanmaak van collageen wordt gestimuleerd, poriën verfijnen, de stevigheid en elasticiteit van de huid verbetert, rimpels verminderen en de lokale bloedsomloop wordt bevorderd. Als resultaat ziet de huid er frisser en egaler uit.

Prijs

Vanaf € 75,- per behandeling

De exacte prijs wordt samen met uw persoonlijke behandelplan opgesteld tijdens het consult met onze laserspecialist. Voor een consult rekenen wij € 35,-. Op aanvraag kunnen wij in de meeste gevallen een consult met direct daarna een behandeling inplannen.


Nieuwsgierig geworden?

Maak een afspraak

Stel een vraag


Gerelateerde informatie

Tanja Roetman

Huidverbetering

Claire Oosterbaan

Huidverbetering

Naomi Kaihatu

Huidverbetering