Behandeling tegen couperose

Couperose & Rosacea

Roodheid in het gezicht, decolleté of de hals kan goed behandeld worden met onze IPL- en lasermethode. Onze behandeling vervaagt niet alleen de roodheid van de couperose, maar remt ook de ontsteking als er sprake is van rosacea.

Couperose

Met couperose worden uitgezette adertjes bedoeld, meestal in het gezicht, decolleté of de hals. Deze roodheid kan storend zijn. Couperose wordt veelal zichtbaar bij intense warmte, sport en inspanning, maar ook bij veranderingen in de hormoonhuishouding. De overgang van koude naar warme ruimtes en het nuttigen van warme gerechten en dranken geven ook druk op de vaten waardoor de huid zich rood voordoet. Couperose kan erfelijk bepaald zijn. Het kan echter ook veroorzaakt worden door medicijnen (zoals prednison), roken of zonneschade.

Rosacea

Rosacea is een veelvoorkomende chronische ontstekingsvorm van de huid. Vaak is er sprake van bultjes en/of puistjes, welke roodheid (couperose) kunnen veroorzaken. Rosacea komt veelal op latere leeftijd voor, meestal na het dertigste jaar.

Ons antwoord

Zowel couperose als rosacea kunnen goed behandeld worden met onze IPL- en lasermethode. We zien als resultaat dat de roodheid vervaagt en de ontstekingen van de rosacea afnemen, waardoor de huid rustiger toont.

De ontsteking van rosacea wordt geremd en de rode vaatjes krimpen waardoor de algehele roodheid van de huid lokaal minder wordt.

Consult

Er vindt altijd eerst een consult plaats met onze laserspecialist. Tijdens dit consult worden onze methode, uw wensen en de realistische mogelijkheden besproken.

Persoonlijk behandelplan

Tijdens het consult inspecteert de laserspecialist uw huid en de ernst van de couperose en/of rosacea. Omdat elke huid en elke vorm van couperose en rosacea anders is stellen we per persoon een eigen behandelplan op. De exacte prijs per behandeling en het aantal benodigde behandelingen verschilt daarom ook per persoon.

Voor een consult rekenen wij € 35,-. Op aanvraag kunnen wij in de meeste gevallen een consult met direct daarna een behandeling inplannen.

Voorzorg

Indien u besloten heeft om tot behandeling over te gaan zijn er een aantal praktische zaken van belang:

  • Het is belangrijk dat de huid zo blank mogelijk is. U dient de huid daarom niet bloot te stellen aan de zon of zonnebank gedurende 2 tot 3 weken vóór de behandeling. Eventuele zelfbruiningscrème (bronzer)dient u ook te vermijden in deze periode.
  • Bij gebruik van Roaccutane® tegen rosacea kan de behandeling niet plaatsvinden tot de kuur is afgemaakt.

Behandeling

De roodheid en irritatie kunnen effectief behandeld worden met de Ellipse IPL (Intense Pulsed Light) gecombineerd met de vaatlaser. De lichtflitsbehandeling remt ontstekingen en zorgt voor een aanzienlijke vermindering van de roodheid van de huid in combinatie met de vaatlaser. De energie van de IPL en lasers zorgt ervoor dat de vaatjes verschrompelen. Onze laserspecialisten beschikken over de allernieuwste IPL, de Ellipse Nordlys.

Meestal zijn er meerdere behandelingen nodig voor een optimaal resultaat.

Aantal behandelingen

Meestal is er na 2 behandelingen al een forse verbetering te zien. Mogelijk zijn er tussen de 3 en 5 behandelingen nodig, afhankelijk van de ernst van de couperose en/of rosacea. Tussen iedere behandeling moet minimaal 4 weken zitten.

Meer dan 25 jaar ervaring

Het is belangrijk dat de behandeling van couperose en rosacea goed wordt uitgevoerd om op een veilige manier de meest optimale resultaten te behalen. We hebben inmiddels ruim 25 jaar ervaring met deze behandeling en hebben daardoor een grote variëteit aan huid, couperose en rosacea behandeld. Onze laserspecialisten zijn daarmee uitermate geschikt om de meest effectieve behandeling samen te stellen en uit te voeren.

Nazorg

Als u een behandeling tegen couperose en/of rosacea heeft gehad zijn de volgende algemene zaken van belang:

  • De volgende dag is er eventueel wat zwelling in de behandelde gebieden, deze zwelling verdwijnt na 3-5 dagen.
  • Geen zon en/of zonnebank gedurende 3 tot 4 weken. Gebruik voor het gezicht een sunblock (SPF 30 of 50). Eventuele zelfbruiningscrème (bronzer) is na 1 week geen probleem.
  • Het gezicht mag niet te veel doorbloed raken na de behandeling. Gelieve de eerste 4 dagen niet te sporten en geen zware krachtinspanningen te verrichten. Vermijd in deze periode ook de sauna.
  • Er kunnen wat kleine onderhuidse bruine streepjes verschijnen, dit is het gestolde bloed van de bloedvaatjes. De huid vernieuwt zichzelf en deze korstjes verdwijnen na 6-10 dagen.

Aandachtspunten bij rosacea:

  • Rosacea is een ontstekingsvorm in de huid en kan even opvlammen na de behandeling.
  • Over het algemeen wordt de huid rustiger na een behandeling, de roodheid vermindert. Het is echter niet te voorspellen wanneer de ontsteking van de rosacea weer opvlamt. Bekend is wel dat bij weerstandsvermindering de rosacea kan verergeren.

Resultaat

De behandelde vaatjes krimpen of verdwijnen geheel. Bij rosacea wordt de ontsteking geremd. Hierdoor vermindert de roodheid en krijgt het gelaat een rustige uitstraling. Dit resultaat is zichtbaar na 2 tot 3 weken. Gemiddeld genomen zijn er echter meerdere behandelingen nodig om optimale resultaten te bereiken.

Naast een afname van de roodheid verbetert ook de kwaliteit van de huid met iedere behandeling.

Verbeterde huidkwaliteit

De behandeling van couperose en/of rosacea heeft als positieve bijwerking dat de kwaliteit van de huid aanzienlijk verbetert. De huid verjongt en de huidtextuur verfijnt. Ook wordt de bloedsomloop en aanmaak van collageen gestimuleerd, waardoor de huid frisser en steviger wordt.

Ons advies

De aanleg voor couperose en/of rosacea blijft bestaan. In de loop van de tijd kunnen er dus weer nieuwe vaatjes en daarmee roodheid ontstaan. Ook is bekend dat zonlicht (zonneschade) en roken couperose verergert. Een goede zonnefactor (factor 30 of hoger) wordt daarom te allen tijde geadviseerd.

Onze producten

We hebben een scala aan verzorgende crèmes en serums waarmee roodheid kan worden tegengegaan en waarmee de huid beschermd wordt tegen de zon. Tijdens het consult kunnen onze specialisten u adviseren welke van onze producten het beste passen bij de behoeften uw huid.

Prijs

Vanaf € 75,- per behandeling

De exacte prijs wordt samen met uw persoonlijke behandelplan opgesteld tijdens het consult met onze laserspecialist. Voor een consult rekenen wij € 35,-. Op aanvraag kunnen wij in de meeste gevallen een consult met direct daarna een behandeling inplannen.


Nieuwsgierig geworden?

Maak een afspraak

Stel een vraag


Onze behandelaars

Tanja Roetman

Huidverbetering

Claire Oosterbaan

Huidverbetering

Naomi Kaihatu

Huidverbetering