Kalk- en schimmelnagels

Een schimmelnagel (onychomycose),  kan zich bevinden op de teennagels, maar ook op de nagels van de handen. De nagels kunnen, als gevolg van de schimmelinfectie,  wit-, geel- of bruinkleurig zijn. Vaak begint de verkleuring bij één nagel en verspreidt de schimmelinfectie verder uit over andere nagels. Als de schimmel doorzet, kunnen de nagels gaan verdikken en/of afbrokkelen en spreken we van kalknagels. In een vergevorderde fase zou de nagel ook los kunnen laten. Met behulp van onze laser- en lichtmethodes kunnen kalk- en schimmelnagels goed worden behandeld.

Consult

Er vindt altijd eerst een consult plaats met onze laserspecialist. Tijdens dit consult worden onze methode, uw wensen en de realistische mogelijkheden besproken.

Persoonlijk behandelplan

Tijdens het consult inspecteert de laserspecialist uw huid en nagels. Omdat elke huid en alle nagels anders zijn, stellen we per persoon een eigen behandelplan op. De exacte prijs per behandeling en het aantal benodigde behandelingen verschilt daarom ook per persoon.

Tijdens een persoonlijk consult ontvangt u eerlijk advies over de beste mogelijkheden om uw kalk- en schimmelnagels te behandelen.

Voor een consult rekenen wij € 35,-. Op aanvraag kunnen wij in de meeste gevallen een consult met direct daarna een behandeling inplannen.

Voor de behandeling

Voor het behandelen van de schimmelnagels zijn de volgende zaken van belang:

  • De nagels moeten zo kort mogelijk geknipt zijn
  • De nagels moeten goed zijn schoongemaakt door een medisch pedicure en volledig vrij van nagellak.

De behandeling

De pulsen van de Nd:Yag laser van de Ellipse zorgen ervoor dat de nagel tot aan het nagelbed wordt verhit. Hier bevindt zich de schimmel en door verhitting wordt de schimmel gedood. Het lichaam zal vervolgens de schimmel opruimen waardoor er een nieuwe gezonde nagel kan gaan groeien. Deze verhitting is soms voelbaar, maar is voor eigenlijk iedereen goed te verdragen. Een verdoving is niet nodig.

Alle nagels zijn te behandelen, ongeacht de kleur van de huid of nagel. Echter hoe ouder de kalknagel, hoe meer behandelingen er nodig zijn. De duur van de behandeling is afhankelijk van het aantal nagels wat behandeld moet worden. Het behandelen van een enkele nagel kost gemiddeld 5 minuten en 10 nagels ongeveer 20 minuten.

Aantal behandelingen

Men moet rekenen op minimaal 4 tot 10 behandelingen, met een periode van 4-8 weken tussen iedere behandeling.  Teennagels hebben echter wel minimaal een jaar nodig om uit te groeien.

Voor optimale resultaten zijn er meerdere behandelingen nodig.

Na de behandeling

Na de behandeling is het volgende van belang:

  • De nagel kan warm aanvoelen en er kan eventueel een tintelend gevoel waarneembaar zijn.
  • Om een eventuele herbesmetting te voorkomen is goede voethygiëne erg belangrijk
  • Wij adviseren antischimmel voetpoeder in alle schoenen, zoals Daktarin of Mycosan, vrij verkrijgbaar bij de drogist

Resultaten

Het resultaat is pas een aantal maanden na het behandeltraject zichtbaar, omdat de kalknagel er uit moet groeien. Het duurt gemiddeld 12 tot 18 maanden voor een volledig nieuwe teennagel is gegroeid. Voor vingernagels gaat dit sneller: gemiddeld 6 maanden.

Prijs

Vanaf € 75,- per behandeling

De exacte prijs wordt samen met uw persoonlijke behandelplan opgesteld tijdens het consult met onze laserspecialist. Voor een consult rekenen wij € 35,-. 


Nieuwsgierig geworden?

Maak een afspraak

Stel een vraag


Onze behandelaars

Tanja Roetman

Huidverbetering

Claire Oosterbaan

Huidverbetering

Naomi Kaihatu

Huidverbetering